sunnuntai 12. lokakuuta 2014

Kumari - suosittelen!

Kumari, or Kumari Devi, is the tradition of worshiping young pre-pubescent girls as manifestations of the divine female energy or devi in Hindu religious traditions.
St Mickelsbyyssä on kaksi nepalilaista ravintolaa ja toissa perjantaina käytiin testaamassa toinen, joten päätettiin tämän viikon perjantaina koekäyttää myös toinen. Kumari. Sopi mielestäni hyvin samana päivänä kuin nuorin nainen historiassa, 17 vuotias Malala Yousafzaille myönnettiin Nobelin rauhanpalkinto.
Kumari tulee Sanskritista ja tarkoittaa neitsyettä, nuorta naimatonta tyttöä Nepalissa ja oli jumalatar Durgan nimi lapsena. Kumari manifestoi jumalallista feminiinista voimaa.
Koska söimme aikaisen illallisen jo klo 15:00 maissa, jätimme alkuruoan pois ja päädyimme tilaamaan kahta eri pääruokaa per henkilö. Tosi hieno mahdollisuus joka annetaan jo ruokalistassa, joten itse ei tarvitse säheltää tilauksen kanssa ja riskeerata väärinkäsityksia, kuten edellisessä paikassa.
Täällä tarjoilu oli ensiluokkaista ja meidän ihana isäntä puhui hyvin suomea. Viinikin oli tällä kertaa kuivaa ja vielä luomua.
Kale tilasi Chicken Butteria, kaikkien suureksi yllätykseksi.....ja toisena lajina juustoa pinaattikastikkeessa. Minä päätin riskeerata ja kerrankin maistaa nepalilaista kalaa. Toisena lajina tilasin kuningasrapuja pähkinäkastikkeessa.
Kaikki oli erittäin maukasta ja erityisesti pidin katkarapujen kastikkeesta. Katkaravut itse olivat ehkä hiukan liian well done, mutta ei häiritsevästi.

Oikealta; katkarapu, kala, chicken butter ja juusto pinaattikastikkeessa.

Naan-leipä oli taivaallista ja sitä tilattiin taas kerran lisää.
Palvelu ja ambiance oli miellyttävää ja jopa kodikasta ja kaiken kruunasi hurmaava isäntämme.
Suosittelen ja varmasti menen itsekin uudestaan.

http://www.kumari.fi/







Ei kommentteja:

Lähetä kommentti