tiistai 3. maaliskuuta 2015

Diagnoosi ja sytostaattihoidon alku



Lynx lynx astellut kantohangella


No niin, nyt se on sitten päätetty koska sytostaattihoidot alkavat. Ihan heti ei ala, koska leikkaushaavan infektio pitää ensin saada pois, mutta pidemmälle kuin viikko11 ei voinut siirtää. Sain itse valita päivän, ja koska minulla on tunnetusti outo huumori valitsin tietenkin perjantai 13. päivän!
Kortisonikuuri alkaa edellisenä iltana ja jatkuu kolme päivää, jolloin tulee siis kolme valvottua yötä, mutta sitten kuulemma nukunkin ne nopeasti kiinni.
Nämä blogipäivitykset voivat muuttua normityypeille tylsiksi, kun heitän tänne nyt vähän lääketieteellistä tekstiä. Ihan vain, jos joku kanssasisar tätä lukee, niin osaa sitten omaan tilanteeseensa verrata.

Eli virallinen diagnoosi on C50.41 & Carsinoma ductale mammae l.dx. (T2N0M0, 2,3 cm, gradus II,triple-negatiivinen).

Eli kasvain oli 2.3 cm josta tuo T2 luokitus tuli. Alle 2 cm kasvaimet menevät T1 luokitukseen. N0 tarkoittaa ettei imusolmukkaista löytynyt syöpäkudosta, mutta vain kaksi tutkittiin....M0 tarkoittaa ettei kasvain ollut ehtinyt lähettää todettuja etäpesäkkeitä.

Karsinooman histologinen erilaistumisaste määritetään Scarff–Bloom– Richardsonin mukaan; hyvä (gradus I), kohtalainen (gradus II) tai huono (gradus III).

Triple-negatiivinen tarkoittaa; Kolmoisnegatiivisista karsinoomista ei löydy hormonireseptoreita (ER ja PR negatiiviset) eikä HER2 ole monistunut. Basal like-karsinoomien solut ovat fenotyypiltään samanlaisia kuin maitorauhasduktuksen ulommat (basaaliset) solut, jotka ovat sytokeratiini 5/6-positiivisia. Suurin osa kolmoisnegatiivisista karsinoomista on basal like-tyyppiä ja suurin osa basal like-karsinoomista on kolmoisnegatiivisia. Tämän tyyppisillä karsinoomilla on huonompi ennuste kuin luminaalisilla A ja B karsinoomilla.

Sinitiainen
Pihaorkku
Kaikki kolmoisnegatiiviset ja T2 tyyppiset lasketaan luokkaan korkea uusiutumisriski, joten sen takia minulle nyt sitten aloitetaan sytostaattihoito.

Alkuun tulee 3 x Taxoterea- lääkkeellä (Actavis:n Docetaxel Actavis) ja sen jälkeen joku heavy user drug CEF-juttu 3 x sitäkin, josta en nyt vielä tähän kertaan saanut oppia. Tätä siis mennään tällä aikataululla vähän yli viisi kuukautta, edellyttäen että leukosyyttini pysyvät sellaisessa kunnossa, että kestän hoitoja.



Kassiin mukaan tuli maksusitoomus yhdelle peruukille ja onneksi se käy Tiinan uuteen työpaikkaan :) koska ihana Tiina on jo katsonut minulle sieltä valmiiksi jonkun hemaisevan peruukin. Tosin, luulen etten valitse mitään pitkää, vaan jonkun lyhyen ja kätevät.
Luulen, että huivit ja turbaanit tulevat olemaan enemmän käytössä.

Paljon tuli erilaista vaahtoutumatonta hammastahna ym. ohjetta ja tärkein: ehdoton kielto edes mennä sisälle luontaistuotekauppoihin! Tässä oltiin ehdottomia ja kerrottiin esimerkkejä potilaista, joiden sytostaattihoidot olivat menneet pieleen korkeiden maksatulosten takia, kun maksaa oli rasittamassa samaan aikaan sekä sytot että luontaistuotteet. Ja erikseen mainittiin, ettei heillä vielä ollut tiedossa ensimmäistäkään tapausta jolla olisi syöpä parantunut kissankynnenuutteesta, vaikka niin oltiin tuoteselosteessa ja mainoksissa luvattu!

Minulle esiteltiin hoitokeskus, joka on ihan uusi ja upea. Siellä sitten istun n. 1 - 1,5 ajan tiputuksessa hienossa lepotuolissa ja yritän saada ajan kulumaan. Hoitokeskuksessa on myös baari, jonka kaikki tarjottavat ovat vapaasti käytettävissäni. Siellä on tosi diskreettiä porukkaa, sen verran hyvin olivat piilottaneet kaikki minua kiinnostavat pullot, mutta kyllä minä ne sieltä kaivan esiin....

Upeat tilat, osaava henkilökunta, jopa oma sisäänkäynti ja KELA taksilla meno-paluu.

En tule koskaan enää valittamaan joskus jopa yli 40 % veroprosentistani.



Sain myös ohjeen pysyä poissa paikoista, joissa voi olla ihmisiä joilla on tarttuvia sairauksia. Mutta, jos on jotkut juhlat tiedossa ja kunto vaan antaa myöden, niihin kannattaa kuulemma mennä. Sielläkään tosin ei saisi sitten halailla ja pussailla kaikkien kanssa.....sanoin heti, että siinä tapauksessa en mene,......
Eiköhän tämä tästä. Ihan jo suunnittelivat siellä sädehoitoa, joka siis alkaisi heinä-elokuun vaihteessa. Ilmeisesti olettavat minun olevan silloin vielä hengissä! Ja nyt alkaa jo tuntua siltä, että tietenkin olen. Luulen, että se pahin kyyti siinä itsesäälibussissa meni jo. Näen jopa värejäkin. Ja siitä kiitos aivan uskomattoman hienolle kannustusjoukkuelleni.
Suuri oivallus tuli siinä kun murehdin törkeää ja ala-arvoista kritiikkiä tästä avoimesta tiedottamisesta ja tajusin, että sehän oli vain kolmen henkilön osalta tullutta kun vastaavasti on kymmeniä ja kymmeniä, jotka kannustaa ja on aivan ihania! Kiitos <3

Ei ole yhtään syöpäsolukuvaa, tai muuta tekstiin liittyvää, joten kaivan tuolta kuva-arkistosta jotakin mitkä ei sitten liity tekstiin mitenkään.


Harmaapäätikka. Picus canus

1 kommentti:

  1. Olen seuraillut jonkin aikaa blogiasi. Toivotan sinulle paljon voimia hoitoihisi. Olin vuosi sitten aloittelemassa samoja hoitoja. Äkkiä se aika menee vaikka alussa kaikki pelotti ja oli tuntematonta. Nyt olen jo ollut puoli vuotta työssäkin hoitojen loputtua ja aika normaali arkea mennään. T: 45- vuotias kanssa sisar

    VastaaPoista