tiistai 23. joulukuuta 2014

Make the Yule-tide gay


Have yourself a merry little Christmas,
Make the Yule-tide gay,
From now on, 
our troubles will be miles away.

Postista sain viimeisen Tom of Finland-postimerkin. Oli tarkoitus lähettää muutamalle Perussuomalaiselle joulukortti, mutta ei sekään nyt huvittanut, joten jää keräilykappaleeksi itselleni.


Nyt on monta punaista lankaa! Punainen on siitä hankala väri, että se riitelee heti toisen punaisen kanssa ja harmoniaa on hankalaa löytää. Siitä huolimatta, olen nyt ostanut melkein järjestäen erilaisia punaisia lankoja kudottaviksi. Ihan hirvittää mitä niiden yhdistämisestä tulee.
Tähän en voi tietenkään vielä valmiita töitä laittaa, koska osa on lahjoja ja heidän jouluyllärit menisivät pilalle.
Viimeisin projekti on torkkupeite, johon tulee punaista ihan aniliinista pinkkiin ja kaikki mahdollinen mikä siinä välissä vain on kaupasta saatavissa. Ehkä se on tämä harmaa väritön vuodenaika, joka on sekoittanut arvostelukyvyn?Jeps, siis eletään aatonaattoa. Ja mitä nyt sitten on sellaista joka olisi erityisesti kivaa joulun alla? Ei niin mikään! Joulu on lasten juhla ja lapset tuovat jouluun sen kivan. Näin aikankin meillä. Ja kun lapsia ei ole, me yritämme täällä luoda jouluntunnelmaa ruoan kautta.
Minulle ihan pakollinen joulunautinto on Jalostajan purkkiherneet. Ilman niitä ei ole joulua. Täältä kyliltä ne loppuu jo alkumetreillä, joten ollaan käyty St Mickelsbyyssä tankkaamassa niitä. Nenän lisäksi lappaan niitä myös mahaani, joten niitä pitää olla paljon.
Kale on jo valmistanut lasimestarit ja inkiväärisitruunasillit, maustekakut ja tortut. Tänä vuonna tyydytään vain perinteiseen taateli- ja banaanijugurttikakkuun.  Parhaillaan uunissa paistuu lanttulaatikko ja perunalaatikko on imeltymässä uunin päällä. Lanttulaatikko tehdään itsekasvatetuista lantuista, tietenkin. Pitääki muistuttaa porkkanalaatikosta. Ettei vaan unohdu.
Lihapuolelta meillä ei ole kuin kalkkunarullaa. Itse en siitä välitä, maistuu liikaa lihalle. Kalaa sitten on runsaammin; on Puumalan kirjolohta, itse savustettuna ja graavattuna, kuten myös siikaa Ahvenanmaalta, kumpaakin sorttia. Rosolliin tulee omia punajuuria, omia porkkanoita, Granny Smith omenaa, onnellisia kanan munasoluja ja tänä vuonna poikkeuksellisesti kaupasta ostettua maustekurkkua.
Huomenna käyn vielä poimimassa pihalta Brysselinkaalit, niin siinä se joulu sitten meillä on kasassa. Valitettavasti niitä kasvaa vielä tuolla ulkona kun paikallinen himotappaja on listinyt kaikki seudun jänikset. Ennen ne jätettiin jäniksille syötäviksi, mutta nyt ei ole jäniksiä näkynyt muutamaan vuoteen.

Brysselkaalit

Tuota kaikkea lähdetään heti vuoden alusta sitten poistamaan kehostamme erilaisten liikuntamuotojen kautta. Ai niin jälkiruoka vielä; appelsiiniriisiä ja luumuvaniljarahkaa!

Olen epätoivoisesti yrittänyt saada koirat poseeraamaan joulukorttia varten. Tämä voi olla Matildan viimeinen joulu ja haluaisin sellaisen hienon kortin missä kaikki kolme istuu kauniisti sen näköisinä että ne olisi jotenkin kasvatettu. Eipä ole onnistunut. Laitoin niille ruusupedinkin punaisine tyynyineen lavastuksena, mutta eipä näille meidän vapaanakasvatettujen lattiakoirien päivärytmiin sopinut poseeraaminen.

Buahhaaaaa, me mitään sulle poseerata, pidä joulukorttis!

"Ai että liikkumatta.......noup!"

Lavasteet ainakin kunnossa!


Ulkoeläimet sen sijaan ovat nätisti istuneet puun oksilla kuvattavina. Miksi muuten linnuista sanotaan että istuvat oksalla kun ne seisovat siinä? No, joka tapauksessa. Tänä vuonna on ilahduttavan paljon kuusitiaisia ruokintapaikalla! Kerralla parhaimmillaan olen laskenut 6 yksilöä.

Hömötiainen

Kylän ainoa sivistyksen merkki on poistumassa. ABC lopettaa. Pari-kolme vuotta se tuossa kökötti ja koko aikana kukaan ei ostanut sitä Wienerleikettä vaikka jatkuvasti sitä mainostivat.
Kukaan ei osta tuota leikettä!


Susille annoin joululahjaksi rintanappeja. Niitä saa tilata edullisesti yhdistykseltä € 5,00 ja tuotto menee kokonaisuudessaa suojelutyöhön. Itselläni alkaa koko valtava rintavarustus jo peittymään susirintanappeihin.

Saa ostaa Suomen Susi ry:ltä upeita Rintanappeja

Oma rintavarustus varustettuna

Tänä vuonna sain sitten ostettua upean Raskasta Joulua levyn ja bonuksena oli viimevuoden levy alennuksena. Se loppui viime vuonna jo pari viikkoa ennen joulua kesken, joten nyt täällä raikaa sitten raskas musiikki lanttulaatikon odöörin seassa.


Yulen är här!

Joulukortteja en tänä vuonna lähettänyt. Ei vaan ollut sellainen fiilis ollenkaan missään vaiheessa. Yhden paketin lähetin Matkahuollon kautta Amandalle ja Jonakselle. Linda ja Thomas tulevat ehkä hakemaan omansa täältä sitten joulun jälkeen joskus helmikuussa, kunhan kotiutuvat maailmalta.


Taivas työ tulta.....Suku kerääntyy tänä jouluna paikkaan, jonne me emme sovi, mutta se on ihan ååkåå sekin. Me viihdymme täällä korvessa keskenämme vallan mainiosti.

Punaista lankaa tässä kirjoituksessa ei siis ollut alkua lukuunottamatta.Ei kommentteja:

Lähetä kommentti