sunnuntai 7. syyskuuta 2014

Elämäntavat tarkasteluun.........ainakin osittain

Kesän jälkeen taas tuli tarvetta mahtua vaatteisiin. Olen kaikki mahdolliset niksit jo käyttänyt ja nyt ajattelin sitten kokeilla sitä elämäntapojen muuttamista. Juu tiedän, että kuullostaa tylsältä ja sitä se tähän asti on ollutkin. Kolmas viikko alkaa maanantaina.

Alkuun kaksi kertaa viikossa salilla ja muutoin tehostettua hyötyliikuntaa. Todellisuudessa se siis tarkoittaa ihan normi hyötyliikuntaa mitä teen nyt niin, että laitan ylös kilsat ja ajan. Koirien lenkittämistä ja puutarhan hoitamista, jotka ei siis mitenkään ole uusia lajeja, mutta yritän nyt tehdä niitä ajatuksella ja tehokkaammin.

Liikunnan lisäksi tulee se kaikkein vaikein; makeasta luopuminen.
Se on ihan hirveää. Röökin jätin tuossa viitisen vuotta sitten, kertalaakista, ei ollut mitään ongelmia. Tarvittu kuin päätös asiasta ja se oli siinä. Kertaakaan en ole ratkennut, ei ole ollut edes lähellä.
Sanokaa mitä sanotte niin kirja "Stumppaa tähän!" auttoi. Ei ihan heti sen lukemisen jälkeen, mutta sitten kun lopetin otin käyttöön sieltä niksejä. Mm. se että minun ei tarvitse kuin jättää yksi rööki polttamatta niin pysyn irti röökistä for ever! Ja se on pitänyt.
Tietenkin miehen sydäninfarkti ja se että kardiologi suositteli hänelle lämpimästi röökistä luopumista, jos ei halua toiste kokea samaa, auttoi myös minun päätöksessä.
Makeanhimoa en voi edes verrata tuohon tupakoimiseen. Tämä on yhtä tuskaa ja kidutusta ja tuntuu, että elämästä on otettu suuri osa pois ja välillä jopa ihmetyttää onko mitään mieltä elää täällä jos ei saa edes makeaa syödä. Viikko kolme alkaa siis huomenna....................

Punnitsen itseni ja mittaan vyötäröni joka maanantai aamu. Viime maanantaina oli pudonnut 1.1 kiloa mutta tullut lisää vyötärönmittaa :D! Siinä olikin sitten oiken kannustava olo jatkaa tylsää elämää ilman makeaa.

No, päätin ilmoittautua Kansalaisopiston keramiikkakursseille, jotta saisin muuta tekemistä ja ajattelemista edes vähäksi aikaa. Olen oikeastaan aina halunnut oppia tekemään keramiikkaa, mutta ei ole tullut eteen tilaisuutta. Eka tunti on ensi viikon torstaina.

Onneksi sain kampaajani Tiinan mukaan kuntosalille. Hippasen verran vaikeampaa olla menemättä, kun joutuisi toiselle keksimään tekosyitä. Itse hyväksyn heti ensimmäisen keksimäni syyn olla menemättä. Tiina lähtee Thaimaahan lomalle 7.12.14 ja siihen mennessä meillä on tavoite tiputtaa 10 kiloa. Minä, jotta mahdun mun talvivaatteisiin ja Tiina jotta voi rauhassa nauttia beachielämästä.

Väliaikatavoite on 16.10.14 ja silloin vaaka näyttää viisi kiloa vähemmän. Palkkioksi mennään äijineen syömään suht uuteen nepalilaiseen ravintolaan Mikkeliin.

En ole tyytyväinen tuloksiin ja ensi viikko meneekin sitten vähähiilihydraattisen painajaisen kokemisessa. Ajattelin ainakin ma-pe jättää pois kokonaan leivän, perunat, riisit ja pastat.
Pitää toivoa että se keramiikkakurssi antaa iloa elämääni.......

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti