keskiviikko 10. syyskuuta 2014

Puhutaanko vähän paskaa...? ;)



Alkutuottajat Matilda, Martha ja Tilly


Nyt on ollut liikaakin asiaa, nyt puhutaan paskaa! Ei sentään, vaan puhutaan paskasta. 
Minun ihana kummityttöni Linda esitteli aivan loistavan löytämänsä innovaation:

Koirankakka kasvattaa kukkia!


Ajatelkaa nyt, kun se iänikuinen keväinen puheenaihe muuttuisikin innokkaaksi odotukseksi siitä koska ensimmäiset auringonkukat kukkivat ja toivomukseksi että juuri meidän ympäristöön tulisi nyt paljon niitä koiria joiden kakasta tulee ihania sinisiä pellavankukkia!
Ihan kaupunkioloissa tämä ei toimi, joten siellä edelleen saisi omistaja noukkia jätökset ja hävittää ne. Tosin, voisi järjestää sellaisia keräilypisteitä ympäri kaupunkia johon juuri tätä kakkaa voisi kerätä ja sitten toimittaa se johonkin jälkikypsymään kukkasiksi.
Heti jo taajama-alueella, tunnettu eläinsuojelupiireissä äänekkäistä tädeistään, tämä olisi superhieno homma! 


Homma toimii siis niin, että koirakeskileipomo leipoo koiran ruoansulatusta edistäviä maukkaita keksejä, joihin laittaa kokonaisia auringonkukan, pellavan ja hampun (kuulen jo tänne asti kuinka taajamatädit nyt kiljuvat riemusta; "Nyt ne piiperöt jo tekevät koiristaankin narkomaaneja!") siemeniä. Nämä siemenet eivät hajoa koiran ruoansulatuselimistössä vaan tulevat kokonaisina ulos kakan mukana. Siinä läjässä sitten on siemenen hyvä itää ja parin kuukauden päästä paskan sijaan paikassa onkin kaunis kukkanen! TADAAA! Koira tykkää, omistaja tykkää, ympäristö tykkää ja taajamatädit tykkäävät. 

Innovaatio on ilmeisesti keksitty maassa jossa ei ole vuodenaikoja ja luminen vuodenaika ei ole otettu huomioon. Ideaa pitää siis jatkokehittää meille Suomeen sopivaksi, mutta ihan heti tuli mieleen että talviaikaan voisi kekseihin laittaa jotakin sellaisten kasvien siemeniä, jotka tarvitsevat kylmäkäsittelyn. Siinä ne sitten hangella saisivat tarvitsemansa kylmän ajan ja heti kun kevätaurinko olisi sulattanut hangen, alkaisi siemen itämään.

Pitäisiköhän kirjoittaa tuonne sloveniaan Hov Hov Bakeryyn ja pyytää näytteitä? Voisin sitten täällä testata niitä minun kolmella koiralla  Matildalla, Marthalla ja Tillyllä ja valokuvin näyttää miten homma toimii. 


Vaikka ulosteet (tai mitkään muutkaan eritteet) eivät ole mikään mun lempi puheenaihe olen nyt ihan ladattuna uusille innovaatioille. Mitä jos esim. talven aikana kertyneen paskahöögit kerättäisiin talteen ja tehtäisiin niistä lannoitebrikettejä, samaan tyyliin kuin tehdään kananpaskastakin? 
Pitäisikö itse perustaa sekä leipomo että lannoitetehdas, kun omasta takaa löytyy jo alkutuottajiakin? Ja mikä parempi syy minulla olisi hommata ne kaikki kaksikymmentä koiraa mitä aina olen halunnut?

Kyllä tämä asennetarkistus elämässä kannattaa! Nytkin tämä aamu on ollut pelkkää paskaa ja niin innostava ja innovoiva. 

Tässä linkki alkuperäiseen juttuun:
http://www.marmai.fi/uutiset/koirankakka%20kasvattaa%20kukkia/a2264839

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti